«ПОРскач» чи «ЗЕЛепуга»? Це не можна лизати!


Все, досить про полiтику. Давайте про здорове харчування - вегетарiанство, наприклад. Гриби там, огiрочки та iншу ЗЕЛену ПЕТрушку. В мережi – купа порад про те, що з того нi риби й нi м’яса їсти можна, а на що краще просто плюнути.
          Ось, наприклад, вчителька початкових класiв Христина Рiзничук на своєму блозi (https://khrystynaweb.wordpress.com/2017/01/29/38/)
розповiдає дiтям дещо цiкаве. Для дорослих теж буде не зайвим почитати, (надто пiсля 31 березня 2019-го року, чорт би цей день забрав!):
         «Дуже цікава рослина — огірок-порскач. Якщо торкнутися його стиглого плода, він ніби випльовує своє насіння з коробочки. Потрібно бути обережним, коли знаходишся біля такої рослини».
          Чиста правда, Христино Iгорiвно! Але з ПОРскачем бути обережним треба не лише, коли близько вiд нього, але й на вiдстанi. Плюється далеко... Так всiм очi брехнею заплював, що народ аж поЗЕЛенiв вiд скрухи, i тепер чухають потилицi «як же воно так вийшло на виборах?» Недарма цей огірок також називають «скаженим».
           А ось ще одне «чудо природи» - гриб-ПОРхавка, вiд нього смороду буває, коли наступити. Вiкiпiдiя про нього пише: «Мало  хто  збирає в лісі ці незвичайні гриби, схожі на кульки від пінг-понгу або тенісні м'ячики. Цей гриб знають всі, хоча майже ніхто не бере».
         (Ага, «не бере»! Застарiла в тебе, «Вiко», iнформацiя. Он, 31-го так «набрали» ПОРхавки - аж на друге мiсце на виборах! «Грибники», блiн).
           Добре, продовжимо: «Плодові тіла гриба переважно ростуть на трухлявих пнях, іноді на ґрунті серед мохів і досить великими групами. У народі круглі грибочки найчастіше іменують «порохівницею». У зрілих грибів висипається коричневий споровий порошок».
          Ключовi слова – «коричневий» i «порошок», «Вiка» скаже, як зав’яже! Та незалежно вiд «Вiки», шановнi вегетарiанцi, пам'ятаємоi «ПОРскача», i «ПОРхавку» нормальнi люди обходять десятою дорогою. Це неїстiвне! Якщо «пор» написати малими лiтерами – також споживати не-мож-на!
         Ок, з овочами розiбрались. А що в нас з фруктами? Тi, що зараз продають чесним виборцям, теж брати до рота не варто, бо ЗЕЛепуги. Нестиглi, несмачнi, напханi рiзними «добривами», шкiдливими для здоров’я. Один кулiнарний сайт, а саме http://wildman-cook.netnotebook.net/ , про ЗЕЛепуги попереджає (мовою оригiналу):
         «Невызревшие «красивые» фрукты – зелепуга. Зато долго – товарный вид! (Даже фруктами назвать ЭТО язык не поворачивается).
На вид - дыня как дыня, арбуз как арбуз. А заплатишь деньги (цена-то ОГО-ГО) - трава травой, мало вкусных калорий, мало витаминов.
А качество и экологичность (в прямом смысле) наглядно доказывают осы и мухи над овощными ящикам и лотками: их НЕТ. Потому, что то, что лежит в овощных ящиках / лотках пищей НЕ является (одна видимость). И не из-за отрав, набрызганных на это содержимое. Ядами пропитана сама НЕжизнеспособная суть».
          Насамкiнець, порада дiєтологiв для тих, хто все ж таки зважиться споживати наступнi п’ять рокiв «ПОРхавку» чи «ЗЕЛепугу», бо ж iншого вибору все’дно нема. Котресь таки доведеться лизнути, пiд час другого туру виборiв. I воно, звичайно, несмертельно - життя  продовжується. Але потiм не нарiкайте, що у вас болять животи, голови, i часом трапляється пронос. Аби лише не кривавий.
          Втрата ж пам’ятi вже трапилася, ранiше – бо огiрком-ПОРскачем надто захопилися.


No comments:

Post a Comment

ДО УВАГИ ЧИТАЧIВ ЦЬОГО БЛОГУ!

Шановне Товариство! Дякую, що продовжу є те вiдвiдувати цю сторiнку. Дозвольте запропонувати вам ще одну: Global Village, https://glob...