Все, досить про полiтику. Давайте про здорове харчування - вегетарiанство,
наприклад. Гриби там, огiрочки та iншу ЗЕЛену ПЕТрушку. В мережi – купа порад про те, що з того нi риби й нi м’яса їсти можна, а на що краще просто плюнути.
Ось, наприклад, вчителька початкових
класiв Христина Рiзничук на
своєму блозi (https://khrystynaweb.wordpress.com/2017/01/29/38/)
розповiдає дiтям дещо цiкаве. Для дорослих
теж буде не зайвим почитати, (надто пiсля 31 березня 2019-го року,
чорт би цей день забрав!):
«Дуже цікава рослина — огірок-порскач.
Якщо торкнутися його стиглого плода, він ніби випльовує своє насіння з
коробочки. Потрібно бути обережним, коли знаходишся біля такої рослини».
Чиста правда, Христино Iгорiвно! Але з
ПОРскачем бути обережним треба не лише, коли близько вiд нього, але
й на вiдстанi. Плюється далеко... Так всiм очi брехнею заплював, що народ аж поЗЕЛенiв вiд скрухи, i тепер
чухають потилицi «як же воно так вийшло на виборах?» Недарма цей огірок також називають «скаженим».
А ось ще одне «чудо природи» -
гриб-ПОРхавка, вiд нього смороду
буває, коли наступити. Вiкiпiдiя про нього
пише: «Мало хто збирає в лісі ці
незвичайні гриби, схожі на кульки від пінг-понгу або тенісні м'ячики. Цей гриб
знають всі, хоча майже ніхто не бере».
(Ага, «не бере»! Застарiла в тебе, «Вiко», iнформацiя. Он, 31-го так «набрали»
ПОРхавки - аж на друге мiсце на виборах! «Грибники»,
блiн).
Добре, продовжимо: «Плодові тіла гриба переважно ростуть на трухлявих
пнях, іноді на ґрунті серед мохів і досить великими групами. У народі круглі грибочки найчастіше іменують «порохівницею». У зрілих грибів висипається коричневий споровий порошок».
Ключовi слова – «коричневий» i «порошок», «Вiка» скаже, як зав’яже! Та
незалежно вiд «Вiки», шановнi вегетарiанцi, пам'ятаємо – i «ПОРскача», i «ПОРхавку» нормальнi люди обходять
десятою дорогою. Це неїстiвне! Якщо «пор»
написати малими лiтерами –
також споживати не-мож-на!
Ок, з овочами розiбрались. А
що в нас з фруктами? Тi, що зараз
продають чесним виборцям, теж брати до рота не варто, бо ЗЕЛепуги. Нестиглi, несмачнi, напханi рiзними «добривами»,
шкiдливими для
здоров’я. Один кулiнарний сайт,
а саме http://wildman-cook.netnotebook.net/ , про ЗЕЛепуги попереджає (мовою оригiналу):
«Невызревшие «красивые» фрукты – зелепуга. Зато долго –
товарный вид! (Даже фруктами назвать ЭТО язык не поворачивается).
На вид - дыня как дыня, арбуз как арбуз. А заплатишь деньги (цена-то ОГО-ГО) - трава травой, мало вкусных калорий, мало витаминов. А качество и экологичность (в прямом смысле) наглядно доказывают осы и мухи над овощными ящикам и лотками: их НЕТ. Потому, что то, что лежит в овощных ящиках / лотках пищей НЕ является (одна видимость). И не из-за отрав, набрызганных на это содержимое. Ядами пропитана сама НЕжизнеспособная суть».
На вид - дыня как дыня, арбуз как арбуз. А заплатишь деньги (цена-то ОГО-ГО) - трава травой, мало вкусных калорий, мало витаминов. А качество и экологичность (в прямом смысле) наглядно доказывают осы и мухи над овощными ящикам и лотками: их НЕТ. Потому, что то, что лежит в овощных ящиках / лотках пищей НЕ является (одна видимость). И не из-за отрав, набрызганных на это содержимое. Ядами пропитана сама НЕжизнеспособная суть».
Насамкiнець, порада
дiєтологiв для тих,
хто все ж таки зважиться споживати наступнi п’ять рокiв «ПОРхавку»
чи «ЗЕЛепугу», бо ж iншого вибору
все’дно нема. Котресь таки доведеться лизнути, пiд час другого туру виборiв. I воно, звичайно, несмертельно
- життя продовжується. Але потiм не нарiкайте, що у
вас болять животи, голови, i часом трапляється
пронос. Аби лише не кривавий.
Втрата ж пам’ятi вже трапилася, ранiше – бо огiрком-ПОРскачем надто
захопилися.
No comments:
Post a Comment